Incă o persoană din Spania a murit după ce a fost vaccinată cu serul de la AstraZeneca

Postat la: 17.03.2021 - 15:52

Spania a anunţat că o persoană a decedat după ce s-a vaccinat cu serul anti-Covid de la compania AstraZeneca. Ministerul Sănătăţii din Spania a informat și despre alt caz de tromboză la o persoană care a fost vaccinată în acelaşi interval de timp.

Autorităţile spaniole au declarat că au fost descoperite alte două cazuri de reacţii adverse la serul produs de compania AstraZeneca. Ambele persoane s-au vaccinat în ultimele 16 zile. Una dintre persoanele vaccinate cu serul anti-Covid a suferit o tromboză venoasă abdominală şi cealaltă a decedat în urma unui accident vascular cerebral.

O profesoară în vârstă de 43 de ani din Marbella a murit după o hemoragie cerebrală. A fost vaccinată cu serul AstraZeneca pe 3 martie. Câteva ore mai târziu, a început să se simtă rău şi a mers la urgenţa spitalului Quirón cu simptome de cefalee şi stare generală de rău pe care specialiştii au atribuit-o efectelor secundare obişnuite ale vaccinului, scriu jurnaliştii de la Diario Sur.

Câteva zile mai târziu, la data de 13 martie, s-a întors la spital pentru că a continuat să se simtă rău. Tomografia computerizată nu a scos la iveală niciun aspect semnificativ, însă o altă analiză a detectat o hemoragie masivă pe care medicii au încercat să o dreneze într-o intervenţie chirurgicală în timpul căreia au descoperit edem (acumularea de lichid în creier). Cele trei cazuri depistate până acum sunt asociate cu o scădere a numărului de trombocite din sânge şi formarea unor cheaguri.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu