Postat la: 26.12.2020 - 15:20

România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, precizează autoritățile de la București. Ceea ce inseamna, fiind vorba de doua doze pentru fiecare persoana ca doar 5 milioane de romani pot primi vaccinul in baza acestui contract. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si guvernul Orban si, mai apoi, guvernul Cîțu, au afirmat ca toti romanii vor primi gratuit vaccinul.

„Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. În plus, în acest moment, Comisia Europeană urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească șansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piață acordată de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA)", precizează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna.

„Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obține recomandarea din partea EMA și autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeași manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de aceste trepte. Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii. În baza acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare", adaugă CNCAVC.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu