In Germania a 3-a doza de vaccin anti-Covid devine obligatorie. Nevaccinatii nu vor mai fi tratati in spitale, anunta un presedinte de land

Postat la: 06.11.2021 - 13:17

In Germania, a treia doză de vaccin anti-Covid devine obligatorie pentru toată lumea la şase luni după a doua doză. Aceasta este principala măsură decisă de conferinţa miniştrilor sănătăţii din landurile Germaniei.

„Al patrulea val a accelerat foarte mult şi loveşte puternic. Ne aşteaptă săptămâni dificile", a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul unei întâlniri cu presa după reuniune, intr-o tara in care acoperirea vaccinala completa este de aproximativ 70% si de aproape 80% pentru o doza.

Între timp, preşedintele landului Turingia, Bodo Ramelow, a ameninţat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităţilor sanitare va creşte prea mult, conform Bild.

Începând de lunea viitoare, Saxonia va fi primul land german care va restricţiona accesul în restaurante, baruri şi evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de Covid, excluzând posibilitatea de a folosi testele ca permis de trecere.

Germania a înregistrat vineri 37.120 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2, iar 154 de pacienţi au murit. Indicele de spitalizare este in crestere constantă, cu 3,73 de pacienţi la terapie intensivă la 100.000 de locuitori.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu