Imunizarea in masa din Israel a dovedit ca vaccinul Pfizer are eficiență de cel puţin 94% la o saptamana dupa rapel

Postat la: 15.02.2021 - 15:25

Încă o analiză a pacienţilor imunizați indică faptul că vaccinul de la Pfizer are o eficiență de cel puțin 94% în Israel. A fost observat un declin de 94% în cazurile simptomatice Covid în rândul celor care au fost imunizați cu vaccinul Pfizer, conform unei cercetări efectuate de medicii de la Clalit.

Clalit a colectat date de la 1,2 milioane de israelieni, dintre care doar jumătate au fost vaccinați. S-a constatat că cea mai mare eficiență a vaccinului se înregistrează începând cu o săptămână după administrarea celei de-a doua doze. Scăderea cazurilor simptomatice de Covid, potrivit „Jerusalem Post", este de 94%, iar scăderea cazurilor severe de boală este de 92%.

Eficacitatea vaccinului rămâne ridicată la toate grupele de vârstă cu vârsta de 16 ani și peste, inclusiv la cei peste 70 de ani. Între timp, Ministerul Sănătății a actualizat datele, potrivit cărora 3,9 milioane de israelieni (dintr-un total de peste nouă milioane) au primit până acum o primă doză de vaccin. Dintre acestea, 2,5 milioane au primit și a doua doză.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu