Gelu Voican Voiculescu, despre uciderea soților Ceaușescu: "Nu au fost asasinați din ordin, ci au fost uciși prin sentință judecătorească"

Postat la: 16.02.2021 - 18:56

Supranumit „Călăul" soților Nicolae și Elena Ceaușescu, Gelu Voican Voiculescu susține că fostul cuplu dictatorial nu a fost asasinat la ordin, ci în urma unei decizii a unei instanțe judecătorești.

Voiculescu precizează că nu el s-a oferit să meargă la Târgoviște și să asiste la procesul soților Ceaușescu. Acesta precizează că a fost „desemnat". Totodată, el spune că uciderea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu era o măsură necesară, pentru a „pune capăt măcelului și haosului". "Călăul" subliniază că, după anunțul făcut în seara de Crăciun a anului 1989, privind uciderea cuplului dictatorial, „teroriștii au încetat să mai facă victime".

„Se impune să fac o precizare extrem de semnificativă: nu eu m-am oferit să merg la Târgoviște, așa după cum afirmă domnul Petre Roman, ci, înainte de plecarea gen. Stănculescu s-a pus problema, în cadrul discuțiilor purtate în sediul MApN, să fie totuși prezent și cineva din partea noii conduceri, respectiv a CFSN.

Atunci, am fost desemnat eu, ca unul care insistase, încă din data de 22 decembrie 1989, ca dictatorul și soția sa să fie lichidați printr-un simplu act justițiar revoluționar. Motivul era unul evident: numărul morților creștea dramatic, cu fiecare clipă care trecea. Era momentul unei decizii radicale, una care să pună capăt măcelului și haosului.

Când să plec spre elicopter, domnul Ion Iliescu m-a oprit și m-a întrebat dacă am ceva împotrivă să vină la Târgoviște și domnul Virgil Măgureanu cel care, după aceea, a condus Serviciul Român de Informații. Acesta nu a făcut parte din CFSN și ni s-a alăturat mai târziu, după 22 decembrie 1989. L-am luat și pe domnul Măgureanu, împreună cu cei aduși de gen. Stănculescu: domnul Trifan Matenciuc, maior și aghiotant, domnul Mugurel Florescu, maior de justiție, și domnul Ion Baiu, colonel, care a filmat procesul.

Soții Ceaușescu nu au fost asasinați din ordin, ci ei au fost uciși în urma punerii în aplicare a unei sentințe judecătorești. Urmărind caseta procesului, se vede clar cum cei din completul de judecată format din 2 magistrați militari și 3 asesori populari, ofițeri din unitatea de la Târgoviște au deliberat singuri și au votat în unanimitate pedeapsa capitală.

Noi, ceilalți, suntem filmați în așteptarea sentinței împreună cu soții Ceaușescu și cu avocații. Se vede limpede că nimeni dintre noi nu a făcut presiuni asupra completului de judecată, care a decis după intima sa convingere. În seara de Crăciun a anului 1989, după anunțarea execuției soților Nicolae și Elena Ceaușescu, teroriștii au încetat să mai facă victime.

Ei nu acționaseră decât din frică, nefiind niște fanatici, pentru că nu a existat o doctrină a ceaușismului care să-i determine să lupte până la capăt. Avid de putere, Nicolae Ceaușescu a fost incapabil să construiască o mișcare ideologică favorabilă lui însuși și care să facă adepți, dispuși chiar să se sacrifice total în numele unei idei", susține Gelu Voican Voiculescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu