Fumatorii primesc o lovitură "mortală"! Țigările clasice vor dispărea complet de pe piețele din Europa, SUA și Australia

Postat la: 21.03.2021 - 13:49

Un raport citat de Bloomberg arată că țigările vor dispărea de pe piață în SUA, Australia, în multe țări din Europa și în mare parte din America Latină, pe măsură ce fumătorii renunță la acest obicei sau adoptă produse alternative.

Studiul publicat marți de analistul Adam Spielman arată că giganții tutunului trebuie să investească serios în alternativele la țigări, pe măsură ce această industrie trece printr-o serie de schimbări fundamentale și se îndepărtează de țigările clasice. Numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75% în ultimii 20 de ani, iar consumul de tutun în rândul bărbaților este în declin pentru prima dată în istorie. Producția de țigarete s-a prăbușit în ultimele decenii. Astfel că țigările clasice ar putea începe să fie considerate „demodate", iar consumatorii vor renunța la ele în următorul deceniu. Însă acest trend nu se regăsește în toate statele lumii. În țări precum China, Franța și Rusia, fumatul ar putea rămâne un obicei comun până în anul 2050, perioada 2025-2050 fiind cuprinsă in acest studiu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu