Familia unui bărbat acuză cadrele medicale de malpraxis după ce au primit două certificate de deces unul cu COVID și altul fără

Postat la: 18.02.2021 - 18:37

Fostul secretar al primăriei din Făgăraş, Emil Mocan, care a murit pe 1 ianuarie la 74 de ani. Bărbatului i s-au întocmit două certificate de deces, unul cu COVID și altul fără dar cu septicemie.

Familia bărbatului a depus mai multe plângeri şi acuză cadrele medicale de rele tratamente și malpraxis. Rudele vor ca situația să fie clarificată și să afle, de asemenea, dacă bărbatul a luat COVID-19 din unitatea medicală, având în vedere că la internare nu avea coronavirus. „Mi-au spus că tata a venit cu o bacterie de acasă, ulterior, după 10 sau 11 zile de spitalizare, a recunoscut că nu de acasă este provenienţa pneumoniei, ci din spital", a spus fiul lui Emil Mocan, Claudiu Mocan, pentru Monitorul de Făgăraș.

Potrivit medicilor, bărbatul de 74 de ani a ajuns la spital în stare gravă: „El se operase la noi, a avut o problemă, un volvulus (n.r. - o încurcătură a intestinului care poate duce la ocluzie intestinală) cu peritonită. A fost externat pe 16, apoi, fiind acasă, a dezvoltat o stare febrilă. Medicul de familie i-a recomandat reinternarea la spital, unde a revenit pe 19, dar testul inițial a fost negativ, așa că a fost trecut la non-COVID. PCR-ul se pozitivează și după 7 zile de la expunere", a spus un medic, pentru libertatea.ro

Ambele certificate de deces au același număr de înregistrare și aceleași date, unica diferență fiind că în cel de-al doilea act apare „pneumonie cu pleurezie COVID-19 pozitivă" față de „pneumonie cu pleurezie" în primul. Referitor la cele doua certificate de deces, managerul spitalului a subliniat că este vorba doar de unul singur. „Nu, este unul. Domnul doctor care l-a întocmit pe primul a primit ulterior și rezultatul testului COVID-19, a refăcut certificatul și a anunțat starea civilă pentru înmormântare", a spus managerul spitalului pentru libertatea.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu