Postat la: 24.12.2020 - 14:07

Compania Facebook a închis pagina cunoscutului bucătar australian Pete Evans, acuzându-l că se foloseşte de reţeaua socială pentru a propaga dezinformări cu privire la noul tip de coronavirus.

Chef-ul australian, care a căpătat o relativă celebritate după ce a participat la un program televizat de gătit, a devenit de la începutul pandemiei una dintre personalităţile mişcării conspiraţioniste australiene. Pagina lui este urmărită de un milion de persoane. Însă Facebook a anunţat joi că nu autorizează "pe nimeni să propage informaţii false cu privire la COVID-19 ce ar putea dăuna altor persoane" sau să răspândească minciuni despre vaccinurile împotriva COVID-19.

"Politica noastră este clară cu privire la conţinuturile de acest tip şi noi am retras pagina de Facebook a chef-ului Pete Evans din cauza încălcărilor repetate ale acestor politici", precizează grupul într-un comunicat. Însă pagina lui Evans de pe Instagram - o platformă ce aparţine Facebook - este în continuare activă şi urmărită de 278.000 de persoane. Ea conţine inclusiv mesaje care îi încurajează pe locuitorii oraşului Sydney să se opună autorităţilor sanitare şi să nu se testeze.

Cel mai mare oraş din Australia încearcă să stăvilească un focar de contaminări de peste o sută de cazuri, focar ce a pus capăt unei faze de mai multe luni în care epidemia a fost stăpânită în această ţară. Nu este prima dată când grupul Facebook închide conturi ale unor personalităţi acuzate că răspândesc dezinformări, cu riscul de a fi acuzat de cenzură. Grupul american a anunţat interzicerea conturilor legate de mişcarea conspiraţionistă QAnon.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu