Postat la: 27.12.2020 - 14:29

Şefa Europol, agenţia UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii, a avertizat asupra pericolului apariţiei unor false vaccinuri anti-COVID-19.

Într-o serie de declaraţii publicate duminică în publicaţii aparţinând grupului media Funke, Catherine De Bolle evocă un risc real ca delincvenţii să încerce să profite de cererea uriaşă pentru vaccin. Şefa Europol a avertizat că oficialităţi din domeniu au identificat deja semne concrete ale unor posibile acte criminale în acest sens, cum ar fi faptul că presupuse vaccinuri sunt oferite spre vânzare pe social media, transmite DPA.

De Bolle le-a cerut consumatorilor să aibă grijă, afirmând că oricine va risca şi va da curs unor asemenea oferte va avea cel mai probabil surpriza să constate că nu va primi nimic sau va primi un fals vaccin, ultima variantă putând avea serioase consecinţe din punct de vedere al sănătăţii. Directoarea Europol a precizat că agenţia pe care o conduce a trimis deja alertele corespunzătoare şi le-a cerut statelor membre să acţioneze cu prudenţă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu