Emilian Imbri: "Va fi mai rău decât ce a fost! Bucureştiul se va închide mai mult ca sigur"

Postat la: 17.03.2021 - 11:36

Medicul specialist Emilian Imbri a spus într-o emisiune de la TVR că că simptomatologia pacienţilor care se internează acum cu COVID-19 este cu mult mai gravă și situația se va inrăutăți pe saptamana ce va trece.

Specialistul a declarat și că pandemia va dura şi în 2022. "Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău." În ceea ce priveşte Capitala, Emilian Imbri spune că "Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienţi mai mulţi şi cu simptomatologie mai gravă. Situaţia nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de şovăială".

Doctorul a vorbit şi despre Sărbătoarea de Paşti, moment în care multe persoane nu vor respecta restricţiile. "Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paşti. «Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligaţi, dar nu o să respectăm!» Deja ai satisfacţia că de Paşti nu o să respecţi. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele." Emilian Imbri a arătat că mărirea numărului de paturi ATI nu este o rezolvare a problemei. El a prezentat situaţia din Italia unde: "Lucrurile s-au mai lămurit puţin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidităţi".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu