Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare plus un spor de 2 ani in dosarul fondurilor electorale pentru Traian Băsescu

Postat la: 02.03.2021 - 13:31

Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti pentru mai multe capete de acuzare. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu din 2009. Elena Udrea a mai fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru o altă acuzație instigare la luare de mită.

Judecătoare a decis pentru Elena Udrea să primească pedeapsa cea mai grea de 6 ani cu un spor de 2 ani. Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009. Ioana Băsescu a primit o pedeapsă de 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare. Decizia nu este definitivă!

De asemenea, Dan Andronic, trimis în judecată în acest dosar, a fost achitat în dosarul Elenei Udrea. Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, apoi, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Potrivit datelor venite de la procurori, în timpul campaniei din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost administrate atât de Ioana Băsescu, cât și de Elena Udrea, astfel încât campania lui Traian Băsescu să fie susținută prin prisma acestor sume. Cu alte cuvinte, beneficiarul ar fi fost Traian Băsescu. Însă fostul președinte nu apare în dosar.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu