Economist de talie mondială: "Bitcoin nu poate funcţiona ca monedă de schimb din cauza unei erori fundamentale"

Postat la: 22.01.2021 - 10:49

Bitcoin, ca si restul criptomonedelor ar putea să nu reuşească niciodată să intre în circulaţie ca monede de schimb, conform economistului-şef al diviziei Global Wealth Management din cadrul UBS, citat de Reuters.

"Eroarea fundamentală" intrinsecă a criptomonedelor vine din faptul că oferta nu poate fi redusă atunci când cererea se prăbuşeşte. Ceea ce înseamnă că nu pot fi considerate monede de schimb (în original - currencies), a declarat Paul Donovan. O monedă trebuie să fie stabilă şi să ofere cetitudinea că poţi cumpăra şi mâine acelaşi coş de cumpărături ca şi astăzi. Această încredere provine astăzi din abilitatea băncilor centrale de a reduce oferta atunci când cererea este în scădere.

Majoritatea criptomonedelor nu au un astfel de mecanism, ceea ce poate permite o prăbuşire a puterii de cumpărare. "Nu cred că oamenii vor dori să utilizeze o monedă de schimb când nu au nicio certitudine ce pot cumpăra cu ea mâine", a declarat Donovan. Bitcoin trece printr-o furtună de volatilitate în contextul în care joi a scăzut sub pragul de 30.000 de dolari, un declin de 30% faţă de maximul istoric de acum două săptămâni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu