După domnitorii români, Gigi Becali a donat cei mai mulți bani în Sfântul Munte Athos

Postat la: 14.05.2024 - 19:31

Gigi Becali, cunoscut om de afaceri și filantrop, a ajutat mii de oameni nevoiași dar și lăcașuri de cult cu donațiile sale generoase. Fostul mare fotbalist român Adrian Ilie a mărturisit de curând că Becali este și cel mai mare donator din Sfântul Munte.

În opinia lui Adrian Ilie, un pelerin din Athos, Becali este cel mai mare donator român de la domnitori încoace. "Din punctul meu de vedere, Gigi Becali, după toți domnitorii români, de la 1400-1700, este omul care este ctitor la aproape toate chiliile.

A donat foarte mulți bani, este omul care în ultimii 15 ani a ridicat Athos. A ajutat toate chiliile românești de acolo, i-a ajutat pe toți. Cred că mai mult de 20-25 de milioane de euro. Dacă este după toți domnitorii români omul care a donat cei mai mulți bani. Toate zonele, Gigi Becali le-a ajutat să se dezvolte.

Inclusiv unde stau eu, la chilia la Gemeni, a costat mai mult de 1 milion. Prețurile sunt foarte mari să cari piatră, sunt duble ca să ajungi. Gigi Becali, după toți domnitorii români, este cel mai bine văzut om.

Când merge la înmormântări, sunt pusnici, sunt sfinți, eu cred că îi cunoaște pe toți. Foarte apreciați. Spun că va fi un sfânt, la cât bine a făcut în muntele Athos, rămâne în istorie. Ca român, el a făcut cel mai mult", a spus Adrian Ilie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu