Dosarul RCA se demușamalizează! Perchezitii la service-uri auto pentru supraevaluari la reparatii in baza politelor. Vizat de ancheta e cel mai important jucator din piata

Postat la: 31.03.2021 - 11:27

Politistii Directiei de Investigatii Criminale au facut, miercuri dimineata, 24 de perchezitii domiciliare, la societati comerciale din Bucuresti si Ilfov care ar fi supraevaluat costurile reparatiilor efectuate in baza unor polite RCA.

Conform unor surse judiciare, vizat ar fi unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata, cei care au schimbat legea in 2018. Ar fi vorba despre Florin Pandele de la AutoCar Service si de alti colaboratori ai acestuia, care au monopolizat piata de reparatii in baza RCA, despre care Ziuanews a relatat pe larg AICI si AICI. Din datele procurorilor reisese ca firma vizata de ancheta se ocupa doar de reparatii RCA. "Si-au crescut cifra de afaceri cu 400%. Facturau 800 de lei pe ora de lucru, in conditiile in care in piata pretul e de aproximativ 200 de lei pe ora.", specifica surse judiciare, de la care s-a mai aflat ca la perchezitii au fost surprinsi arzand documente importante din firma.

La data de 31 martie 2021, politistii Directiei de Investigatii Criminale - I.G.P.R., in colaborare cu Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, efectueaza 24 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti si Ilfov, la sediile sociale si punctele de lucru ale unor persoane juridice. Activitatile sunt derulate intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada 2019-2020, mai multe societati comerciale, cu obiect de activitate efectuarea de reparatii si inchirieri auto, precum si comercializarea de piese de schimb, ar fi dezvoltat un mecanism infractional complex, prin care s-ar fi eludat dispozitiile legale si care ar fi avut ca rezultat supraevaluarea costurilor reparatiilor efectuate in baza unor polite RCA. In acest mod, ar fi fost prejudiciate societatile de asigurare-reasigurare, aspect care ar fi determinat, ulterior, cresterea anuala, constanta, a pretului politei de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicule.

La operatiune, participa politisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, politisti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, specialisti criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalistica si D.G.P.M.B. - Serviciul Criminalistic, precum si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale. De asemenea, actiunea a beneficiat de sprijinul specialistilor din cadrul Registrului Auto Roman, Garzii Nationale de Mediu si Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti si Ilfov.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu