Doi soți din Prahova care s-au vaccinat când aveau simptome au murit de Covid-19 iar fiica lor este la ATI

Postat la: 23.03.2021 - 21:08

Vaccinul împotriva Sars-Cov-2 a venit prea târziu în cazul a doi soți din Filipeștii de Pădure, județul Prahova. Amândoi s-au imunizat când aveau deja simptome și n-au putut depăși problemele provocate de boală.

Au murit amândoi în spital, la câteva ore unul de celălalt. Infectată și ea, fiica celor doi luptă să trăiască în secția de terapie intensivă din Ploiești. Cei doi soți, unul de 66 de ani, celălalt de 71 de ani, erau oameni în putere, care țineau o gospodărie frumoasă. Tot ei se îngrijeau și de fiica lor în vârstă de 45 de ani, care are probleme locomotorii. Pe 3 martie au mers să se vaccineze anticovid, ignorând ceea ce părea o ușoară răceală.

Cătălin Dulgheru, fiul: "Pe data de 3 au făcut vaccinul, imediat s-a înrăutățit starea lor de sănătate, mama leșinând imediat după ce a făcut vaccinul în spital, a stat în jur de o oră și jumătate să își revină acolo. Din ziua vaccinului mama nu a mai mâncat, iar pe data de 6 au ajuns la spital de urgență în stare foarte gravă".

În aceste trei zile, deși se simțeau rău, nu au cerut ajutor specializat, iar asta le-a agravat situația, spun medicii. Cei doi soți au ajuns mai întâi la Secția de Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, apoi au fost transferați la terapie intensivă. După 10 zile în ATI organismul lor a cedat. Fiica celor doi este și ea intubată și se află la ATI.

În Filipeștii de Pădure toată lumea vorbește despre acest caz. Prefectul de Prahova a cerut o anchetă amănunțită și așteaptă lămuriri de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, dar și de la Colegiul Medicilor. Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că vaccinarea împotriva Covid-19 a persoanelor asimptomatice sau care sunt în perioada de incubaţie a virusului nu influenţează evoluţia naturală a bolii.

Din datele apărute în spaţiul public reiese că cei doi soţi ar fi fost deja infectaţi cu noul coronavirus la momentul imunizării. "Datele preliminare pe care le am, şi am şi vorbit şi pentru această situaţie cu doamna director de la DSP Prahova, urmează să facă o evaluare, însă datele preliminare arată că într-adevăr cele două persoane, din păcate, au fost diagnosticate cu COVID-19, cu o formă severă care a evoluat nefavorabil", a mai spus Gheorghiţă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu