Doi copii s-au înecat într-un lac încercând să scoată o minge căzută în apă

Postat la: 15.02.2021 - 11:16

Doi copii, de 9 şi 11 ani, s-au înecat duminică seara într-un lac din apropierea localităţii Răcarii de Sus, judeţul Dolj, în timp ce încercau să scoată o minge care a căzut în apă.

Potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Filiasi au fost sesizaţi duminică seara cu privire la faptul că doi copii s-au înecat într-un lac din extravilanul satului Răcarii de Sus. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care împreună cu părinţii copiilor, au identificat şi au scos dintr-un haleşteu ce aparţine unui tânăr de 22 de ani din Filiaşi doi minori, de 9 şi 11 ani, din localitate.

„Heleşteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată şi este prevăzut cu indicatoare de avertizare", au transmis poliţiştii. La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai ISU Dolj şi SAJ Dolj, care au efectuat manevre de resuscitare a celor doi minori, dar fără succes.

Cei doi copii, care sunt vecini, s-au jucat cu o minge, care a căzut în lac. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea şi a căzut, iar celălalt ar fi încercat să îl scoată şi a căzut şi el în apă. Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu