DNA a descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

Postat la: 09.03.2021 - 12:32

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție a descins la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Oamenii legii verifică modul în care s-au făcut detașările de la cabinetele parlamentarilor în posturile-cheie din cadrul ANPC.

Concret, procurorii anchetează detașările făcute în mandatul fostului președinte al ANPC, Eduardt Cozminschi. Procurorii DNA au descins la sediile ANPC din două județe, spun sursele Bugetul.ro. Pe de altă parte, în mod surprinzător, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, instituție condusă de sora lui Marilen Pirtea, deputat PNL, ar fi fost exceptat de la descinderile DNA.

Din luna august 2020, prin metoda detașării, de pilă, a fost adusă la comanda CRPC Timiș Mariela Pirtea, sora liberalului Marilen Pirtea, după cum a relatat presa, iar pana la aceasta ora a trecut termenul legal de detasare. „Detașarea se poate dispune doar dacă pregătirea profesională a funcționarului public parlamentar corespunde atribuțiilor și responsabilităților funcției publice pe care urmează să fie detașat, în interesul autorității publice sau al instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, pe o perioadă de cel mult 6 luni.", spune legislația în vigoare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu