Postat la: 16.12.2020 - 13:47

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, nu şi-a făcut vaccinul împotriva Covid-19, chiar dacă gigantul pe care îl conduce a dezvoltat serul împreună cu nemţii de la BioNTech.

Bourla consideră că "nu ar trebui să se bage în faţă", cu toate ca aceasta declaratie este putin credibila si "de neacceptat" pentru cei ce sustin teoria conspiratiei, acestia din urma spunand ca gestul sefului Pfizer aduce "mult mai multa neincredere". Albert Bourla adauga: "Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum".

Cu toate acestea, Bourla a explicat că ia în considerare varianta de a-şi face vaccinul mai repede doar pentru a demonstra încrederea pe care o are în produsul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, pentru a-i încuraja pe alţi cetăţeni spre vaccinare, dupa ce mai multe voci au acuzat ca seful companiei "nu are incredere in propriul vaccin."

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech în data de 12 decembrie, iar acesta a fost utilizat până acum deja în Marea Britanie şi în SUA. Luni, Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană vaccinată împotriva Covid-19 din SUA. Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) a recomandat că angajaţii din sistemul medical şi rezidenţii centrelor de îngrijire ar trebui să fie primii în linie pentru vaccinare, însă fiecare stat poate decide modul în care va prioritiza categoriile vulnerabile.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu