Cum spală românii banii din infracțiuni prin băncile ungurești

Postat la: 12.05.2021 - 17:41

Au fost arestaţi doi bărbaţi români suspectaţi de deschiderea mai multor conturi bancare cu documente false, peste tot în Ungaria, conturi în care au sosit pe urmă bani proveniţi din infracţiuni comise în străinătate - a anunţat marţi Inspectoratul de poliţie al judeţului Bács-Kiskun pe site-ul police.hu conform agenției maghiare de știri MTI.

Potrivit anchetei, bărbaţii de 32, respectiv 44 de ani s-au dat drept cetăţeni italieni şi au deschis conturi în mai multe sucursale bancare, în martie şi aprilie 2021, cu acte de identitate false. În aceste conturi au fost viraţi bani din străinătate, în special din Spania. O parte din bani au fost transferaţi ulterior în Estonia sau ridicaţi în numerar de la bancomate din străinătate.

Bărbaţii suspectaţi de spălare de bani şi fals în acte publice au fost arestaţi în preajma unei instituţii financiare de lângă lacul Balaton. Conturile au fost blocate de bancă, iar banii au fost sechestraţi de poliţie. Bărbaţii români au fost interogaţi, reţinuţi, iar în data de 9 mai judecătorul de instrucţie competent a dispus arestarea lor la cererea acuzării.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu