Cum se folosește un cuptor electric? 6 sfaturi practice și ușoare

Postat la: 12.03.2021 - 08:37

Gătitul într-un cuptor electric este o experiență unică - dacă aveți unul, știți la ce ne referim. Dar dacă tocmai ați cumpărat unul și nu știți cum să-l folosiți, a învăța cum să gătiți într-un cuptor electric nu este chiar atât de complicat pe cât pare. Ne-ar face plăcere să vă arătăm cum să folosiți mai bine cuptorul electric. Mai jos puteți găsi sfaturi practice și ușor de urmat cu ajutorul cărora veți beneficia la maximum de cuptorul dvs. electric.

Amintiți-vă că funcțiile cuptorului electric pot varia, fie în funcție de tip, model și marcă. De asemenea, trebuie să fiți responsabil în utilizarea cuptoarelor electrice, pentru a preveni accidentele.

Cuptoarele electrice incorporabile sunt un instrument foarte util pentru bucătăria dvs., dar aveți nevoie de un ghid eficient și complet care să vă arate cum să îl utilizați. Iată o listă care vă arăta cum să o faceți:

Aprindeți cuptorul electric

Pentru a ști exact cum să porniți un cuptor electric, este necesar să consultați manualul, deoarece fiecare model este oarecum diferit. Dar, în general, cuptoarele electrice au un buton de START. După conectarea cuptorului la o priză electrică, apăsați și mențineți apăsată tasta START pentru a porni aparatul și a începe preîncălzirea.

Preîncălziți cuptorul

Înainte de a începe să gătiți cu un cuptor electric, trebuie să aveți în vedere faptul că trebuie preîncălzit timp de maximum 5 minute. Pur și simplu aprindeți cuptorul și setați-l la o temperatură minimă. Apoi, când aveți gata mâncarea pe care urmează să o coaceți sau să o gătiți, asigurați-vă că tava cuptorului este bine așezată, astfel încât să nu aibă niciun inconvenient, apoi puneți mâncarea în centrul său.

Programați timpul de gătit

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să setați timpul de gătit necesar pentru fiecare dintre mese. Acest lucru este ușor de realizat prin setarea temporizatorului. Dar dacă se întâmplă ca cuptorul dvs. să nu aibă unul, trebuie să îl supravegheați. Avantajul temporizatorului este că vă permite să faceți și alte lucruri în timp ce gătiți, lăsând cuptorul electric să facă toată treaba.

Programați temperatura alimentelor

După setarea timpului de gătit, va trebui să setați temperatura în funcție de masa pe care o preparați sau de rețeta pe care o urmați. După ce a început timpul de coacere sau de gătit, ar fi recomandat să vă verificați din când în când alimentele, pentru a confirma că procesul de gătit merge bine. Este posibil ca mâncarea să gătească prea repede sau prea lent, dar puteți regla temperatura.

Scoateți alimentele din cuptor

Când a sosit momentul pe care l-ați așteptat, când sună cronometrul și vă indică faptul că timpul de gătire pe care l-ați programat s-a terminat, atunci ați putea spune că este timpul să deschideți cuptorul și să vă puteți bucura de mâncarea preferată. Cu toate acestea, ne pare rău să vă spunem că există posibilitatea să nu fie așa. Trebuie să vă asigurați că mâncarea dvs. este bine gătită și, dacă nu este cazul, ar trebui să o puneți din nou în cuptor pentru a o găti puțin mai mult, până când vedeți că este gata.

Curățați cuptorul electric

Nu este importantă numai utilizarea corectă a cuptorului electric, ci și curățarea acestuia. Iată câteva sfaturi simple pentru curățarea cuptorului electric:

- Nu puneți cuptorul la temperaturi foarte ridicate, deoarece nu numai că vă poate arde mâncarea, ci poate face și o mizerie în acest proces, ceea ce va face dificil să spălați tava.
- Nu utilizați cârpe sau bureți care sunt prea aspre pentru a vă curăța cuptorul, deoarece aceștia vor cauza zgârieturi în interiorul său.
- Curățați întotdeauna cuptorul după fiecare utilizare. Dacă îl lăsați pentru a doua zi, va fi mai dificil de curățat și poate provoca, de asemenea, mirosuri în bucătăria dvs.
- Cel mai important lucru de reținut este că curățarea regulată a cuptorului este esențială, deoarece nu numai că va menține calitatea cuptorului electric, ci va avea grijă și de sănătatea familiei.
- Folosiți întotdeauna hârtie de copt și nu folie de aluminiu.
- Dacă aveți probleme sau dacă trebuie să curățați „piesele ascunse", este recomandabil să contactați un profesionist de service care este instruit pentru repararea aparatelor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu