Postat la: 31.12.2020 - 11:22

Cunoscutul politolog Cristian Pârvulescu, profesor la SNSPA, a uimit recent România ortodoxă. Într-o declarație pentru PSNews.ro a spus răspicat că religia-n școli aduce atingeri securității naționale.

"Educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională, pentru că sănătatea ține se siguranță națională", susține analistul Pârvulescu. Profesorul mai afirmă că românii în loc să se ducă la psihoterapeut când au probleme, preferă să meargă la preot. Asta după părerea sa, este o involuție și un rezultat al frustrărilor profesorilor, ieșiți din comunism.

În 2015 afirma că "fundamentalismul islamist este la fel de periculos ca și fundamentalismul "ortodoxist". Într-o altă emisiune TV, s-a mai declarat deranjat de faptul că SRI nu face nicio referire în rapoartele sale despre fundamentalismul "ortodoxist." Cristian Pârvulescu a fost ani de zile președinte al Asociației Pro Democrația și al Transparency International. Acum e decan al Facultății de Științe Politice.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu