Cică ar fi exact pe dos! Vaccinul AstraZeneca, o eficienta de 95% fata de formele grave, iar Pfizer, protectie de 85%

Postat la: 09.03.2021 - 15:36

Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si vicepresedintele Comitetului National pentru Coordonarea Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) a afirmat ca vaccinul AstraZeneca, fata de care exista o reticenta a populatiei, este chiar mai eficient pentru formele grave de COVID-19 decat serul Pfizer.

"Exista multe informatii false... Tocmai am citit un studiu amplu facut in Scotia privind eficienta fata de formele grave ale COVID a serurilor Pfizer si AstraZeneca dupa administrarea primei doze. Studiul a cuprins o cohorta de 5,1 milioane de persoane vaccinate. Rezultatele sunt exact invers perceptiei actuale. Vaccinul AstraZeneca a aratat o eficienta de 95% fata de formele grave ale bolii, iar Pfizer a aratat o protectie de 85%", a explicat Andrei Baciu.

Acesta a precizat ca incepand cu 15 martie va fi deschisa platforma pentru inscriere in etapa a 3-a a campaniei de vaccinare, etapa in care se vor putea inscrie toti cei care vor dori sa se imunizeze. Pentru vaccinarea la liber, programarile si vaccinarile vor demara abia cand vor fi activate centrele, a explicat Andrei Baciu, iar oamenii vor fi notificati prin sms si e-mail cu data programarii primei doze si a rapelului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu