Postat la: 18.12.2020 - 10:12

Dozele de vaccin anti-COVID alocate primei tranșe, care vor fi primite de România în perioada 26-31 decembrie, vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr. 555 din 3 aprilie 2020.

Lista spitalelor care vor beneficia de primele doze de vaccin Pfizer este următoarea:

Brașov - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

București - Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș

București - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș (inclusiv secția externă modulară Pipera)

Cluj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca

Constanța - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța

Dolj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș, Craiova

Iași - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Maramureș - Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rustea, Baia Mare

Suceava - Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava

Timiș - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital - secția clinică de recuperare cardiovasculară - din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)

Totodată, Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) estimează că primirea de către România a vaccinului anti-COVID de la Pfizer va avea loc în perioada 26-31 decembrie, a informat Guvernul.

Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino" din București ca centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 °C, se mai arată în comunicat.

De asemenea, până astăzi, 18 decembrie, vor fi finalizate procedurile referitoare la activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

În plus, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu