Care este cel mai potrivit material pentru uși interior?

Postat la: 23.03.2021 - 12:48

Atunci când alegem ușile de interior avem tendința să nu fim prea atenți la detalii. Alegem culoarea, alegem mărimea și design-ul acesteia și suntem atenți ca prețul să se potrivească bugetului nostru. Însă, ușile de interior sunt destul de importante, iar o investiție bine gândită acum te poate scuti de necesitatea de a investi în alte uși interior peste câțiva ani.

Materialul din care sunt fabricate ușile de interior joacă un rol foarte important în ceea ce ptrivește calitatea, dar și estetica acestora. În timp ce și gustul, dar și stilul sunt factori ce nu trebuie să fie trecuți cu vederea, alegerea unui material potrivit pentru ușile de interior ar trebui să fie primul aspect pe care îl luați în considerare.

Lemn masiv

Primul material pe care trebuie să îl iei în considerare este lemnul solid. Acesta poate oferi un aspect cald și natural camerei tale. Se potrivește în special stilurilor romantice, tradiționale, boeme și nu numai. Poți păstra culoarea naturală a lemnului sau poți vopsi ușa pentru a se potrivi design-ului tău. Lemnul din care sunt realizate ușile de interior pot fi realizate dintr-o mulțime de specii lemnoase, precum mahonul clasic sau chiar și pin, ca variantă mai ieftină. Pentru că tipurile de lemn din care pot fi realizate uși interior sunt atât de multe, și prețul acestor tipuri de uși poate varia. Cu toate acestea, prețul pentru o ușă din lemn solid poate fi destul de mare. Cele mai cunoscute tipuri de lemn utilizat pentru acestea este cel de cireș, alun, stejar și chiar și bambus. 

Uși interior - oferte (eMAG)   

Ușile din lemn masiv sunt foarte rezistente și sunt ideale pentru interior, dar nu trebuie să fie utilizate în camerele cu umiditate mare, precum baia. Acestea se pot contracta sau expanda la schimbările de temperatură și umiditate.

PAL

O opțiune mai ieftină a lemnului sunt ușile de interior cu miez din PAL. Acestea imită foarte bine ușile din lemn masiv, însă ca și preț sunt mult mai convenabile. Acestea sunt mult mai versatile ca modele și sunt și mai ușoare comparativ cu cele din lemn masiv.

Pe lângă cele cu miez, sunt și cele cu interior de tip fagure. Acestea sunt cele mai ieftine tipuri de uși, dar nu sunt și cele mai rezistente. Din punct de vedere al al eficienței ce ține de izolarea termică și acustică nu sunt cele mai bune.

Pe lângă PAL, foarte popular este și MDF-ul. Este la fel de comun ca și PAL-ul și ca și preț este la fel de convenabil. Spre deosebire de lemn, este mai rezistent la schimbările de temperatură.

Sticlă

Ușile de sticlă sunt foarte comune spațiilor de birouri, dar sunt din ce în ce mai întâlnite și în locuințe. Oferă un aspect foarte modern locuinței, însă pot fi destul de costisitoare. Datorită transparenței lor, sunt utilizate în special în locuințele mici pentru a separa, de exemplu, bucătăria de living. Pot fi montate inclusiv pe șine pentru a fi glisante și a salva spațiu. Un alt avantaj al acestor tipuri de uși interior este faptul că permit luminii să intre, astfel casa va fi mult mai luminoasă. De asemenea, acest lucru va conferi un aspect foarte elegant, sofisticat sau minimalist. Sticla este securizată și poate fi sablată sau satinată și sunt perfecte inclusiv pentru camerele în care umiditatea este crescută. Poți opta și pentru uși din sticlă cu ramă din lemn, acestea fiind mult mai versatile ca model și stil.

Puteți opta și pentru uși din materiale mai speciale, precum metalul, care ar putea da un efect deosebit de design locuinței dumneavoastră.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu