Postat la: 01.01.2021 - 16:40

Echipajele medicale din cadrul serviciilor de ambulanţă au lucrat la foc continuu în noaptea trecerii dintre ani, traumatismele şi bolile cronice decompensate, pe fondul exceselor alimentare sau de alcool, fiind în topul solicitărilor.

Din seara de 31 decembrie şi până în dimineaţa de 1 ianuarie, la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă s-au înregistrat sute de solicitări privind acordarea de asistenţă medicală. Fata de anii precedenti, cele mai multe dintre cazuri au fost pacienţi cu COVID-19. S-au înregistrat solicitări cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care urmau tratament la domiciliu si au fost transportaţi la spital în noaptea dintre ani, urmare a agravării simptomatologiei.

Un alt caz privit "ca noutate" este ca fata de anii trecuti, de aceasta data au fost mai multe gravide carora le-a venit "sorocul" chiar de Anul Nou, fiind transportate la spital în condiţii de siguranţă pentru a naşte.

Ca de obicei, insa, foarte multe solicitări au vizat persoane care suferit diverse traumatisme, leziuni grave după ce le-au explodat petardele în mâini. Nu au lipsit nici excesele specifice sărbătorilor: pacienţi transportaţi la spital cu boli cronice decompensate, cu colici absominale, iar cateva zeci de persoane au ajuns la spital în comă alcoolică.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu