Cand sunt NECESARE anvelope Ranforsate pe masina ?

Postat la: 22.03.2021 - 11:15

Anvelopele Ranforsate sunt anvelopele care se folosesc pentru a se sustine o greutate mai mare decat de obicei. Acest tip de anvelope sunt concepute pentru situatiile in care natura utilizarii lor impune o capacitate de incarcare suplimentara, superioara capacitatii de incarcare standard.

Cauciucurile ranforsate se recunosc cel mai adesea dupa marcajul RF, care provine din engleza - Reinforced, insemnand intarit. Mai pot avea si marcajul Extra-Load  XL. Pentru a afla daca iti trebuiesc anvelope normale sau ranfosate pe masina poti apela la cei de la Vadrexim, te vor cu siguranta sa cumperi anvelope ranforsate potrivite pentru masina ta.

Care este diferenta dintre Anvelopele Ranforsate si cele standard?

Anvelopele care au o capacitate de incarcare de baza pentru o anumita marime sau capacitate sunt definite in felul urmator SL- adica Standard Load.

Diferenta dintre o anvelopa ranforsata si una standard este data de faptul ca cea XL poate sa satisfaca, pe langa nevoile standard, pentru o marime data, posibilitatea de a folosi o presiune mai mare si prezinta prin urmare o capacitate de incarcare mult mai mare.

Poti sa folosesti anvelopele XL in locul celor standard? Chiar daca peretii lor laterali sunt mai grosi si mai tari asta nu inseamna ca nu se pot folosi in locul unor cauciucuri obisnuite.

Din exterior, anvelopele Ranforsate nu difera cu nimic fata de cele standard. Diferentele se ascund insa la interiorul anvelopei. Marirea indicelui de sarcina este obtinuta actionandu-se in fata sau pe flancul anvelopei.

O astfel de diferenta poate implica deci folosirea unor materiale mai rezistente, intarirea elementelor de baza ale compozitiei cauciucului sau folosirea unor elemente suplimentare.

Care sunt avantajele anvelopelor ranforsate?

- Rezistenta la socuri. Structura si flancurile acestor anvelope sunt intarite pentru socurile dinamice, precum cele cauzate de un trotuar, de exemplu. Nu vor avea deci de suferit, asta chiar daca se folosesc intensiv. Acestea ofera deci o longevitate mai importanta.

- Durata de viata mai mare. Anvelopele XL sau RF pot parcurge mai multi kilometri fata de de cele standard. Este de ajuns sa fie respectata valoarea presiunii pneumatice de la constructor.

- O mai buna aderenta si tractiune. Vehiculul va avea un comportament mai bun in general, reactii mai rapide in viraje si un transfer mai eficient al puterii masinii pe carosabil, dar si o mai buna rezistenta in ceea ce priveste supraincarcarea.

Anvelopele ranforsate au si dezavantaje

Desi prezinta o multime de avantaje deloc de neglijat, anvelopele ranforsate pot prezenta si cateva dezavantaje.

- Din cauza unei incarcaturi mai puternice consumul de carburant poate fi crescut. Greutatea lor este mai mare deci cauzeaza din nou un consum mai mare de carburant.

- Este posibil ca nivelul sonor de la interiorul vehiculului sa fie accentuat. Emiterea zgomotului este in general mai mare de 1 dB in raport cu cele standard. Afla mai multe despre anvelope ranforsate de la michelin.

Sursa foto: Vadrexim


Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu