Azi poate fi momentul de cotitură pentru Electrica!

Postat la: 28.04.2021 - 10:13

Radu Mircea Florescu a fost ales administrator independent-membru în CA Electrica în februarie 2019. Începând cu decembrie 2019, Florescu se află într-un evident conflict de interese cu pozitia de membru CA Electrica SA, el fiind CEO al companiei Centrade Cheil, care a încheiat un contract de "consultanță strategică și creativă" (informatie publica) cu Engie Romania, concurent al Electrica atat pe piata de gaze, cat si de energie electrica!

În calitate de membru CA Electrica, Florescu are acces direct la toate strategiile Grupului Electrica, inclusiv la informatii sensibile din punct de vedere comercial, ceea ce il pune in postura de a fi conflictat, conform legilor și reglementărilor interne Electrica, având, în același timp, și statutul oficial de Director General al companiei care se ocupa de consultanta strategica si interesele Engie Romania.  Deci, în cazul lui Radu Florescu discutăm de un administrator "independent", care lucrează și pentru Engie, concurentul Electrica? Curat, murdar!

Am făcut în ultimele zile un șir de analize și dezvăluiri prin care am dovedit că, începând cu 2018, ca urmare a faptului că în componența CA Electrica nu existau 4 administratori independeți, din totalul de 7, nu s-au putut îndeplinii condițiile de cvorum statutar și nu s-au putut adopta decizii în condiții de legalitate. Electrica este pe un butoi cu pulbere. Nicio societate listată nu a mai fost într-o situație atât de gravă. Consecințele pe bursele de valori de la București și Londra sunt greu de cuantificat, dar în orice caz nu sunt roz.

Astăzi acționarii Electrica se reunesc pentru a alege noii membri ai Consiliului de Administrație. Ei au două opțiuni: fie "rup pisica în două" și încep să pună ordine în Electrica, fie se complac în situația actuală, vor încerca "să ascundă mizeria sub preș" și devin complici. Până la urmă sunt banii lor, acțiunile lor și interesele lor! Mai complicat este pentru Ministerul Energiei, care administrează în numele statului 48% din acțiunile Electrica. Aici e vorba de banii noștri, acțiunile noastre și interesele... Eu nu mă opresc! În Electrica sunt mii de oameni onești și profesioniști. Ei merită respect, apreciere și adevăr și mai mult ca oricând conducători cinstiți, empatici și dedicați sincer intereselor Electrica!

Gabriel Dumitrascu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu