Averea uriaşă lăsată moştenire de o profesoară. "Nu mă aşteptam să fiu şi eu în testament"

Postat la: 27.02.2021 - 10:21

O italiancă, fostă profesoară de literatură, a provocat o surpriză de proporţii cunoscuţilor şi prietenilor, după moartea sa, când, la deschiderea testamentului, s-a aflat că femeia deţinea o avere impresionantă.

Edmonda Marisa Cavanna a murit pe data de 9 decembrie anul trecut, la vârsta de 96 de ani. Încă din anul 2012, fosta profesoară de literatură îşi scrisese testamentul, dar nimeni nu ştia nici ce conţine, şi nici care era averea colosală pe care o deţinea: peste 25 milioane de euro. Conform Corriere della Serra, milioane de euro au fost donaţi mai multor spitale, asociaţii sau organizaţii non-profit. Cavanna a cerut ca moştenirea, în cazul spitalelor, să fie folosită nu pentru administrarea şi întreţinerea lor, ci pentru cercetarea şi achiziţionarea de echipamente.

Pensionara a lăsat milioane de euro şi prietenilor apropiaţi, nepoatei sale, dar şi femeii care a îngrijit-o în ultimii ani de viaţă. Aceasta din urmă a primit, conform presei italiene 3,7 milioane de euro. „Nu mă aşteptam să fiu şi eu în testament", a exclamat notarul Marisei, când a aflat că şi el era unul dintre beneficiarii averii. Marisa Cavanna a fost lucidă până în ultima clipă. Chiar înainte de a muri, femeia a scris o scrisoare de mulţumire medicilor care au îngrijit-o, prietenilor, dar nu a uitat să le spună o vorbă bună şi foştilor studenţi. Marisa Cavanna nu a fost niciodată căsătorită, nu a avut copii, iar o parte din avere o primise moştenire, la rândul său, de la familie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu