Avantajele, componentele și tehnologia sistemelor de supraveghere

Postat la: 26.01.2022 - 06:07

Siguranța este pe primul loc în foarte multe planuri, cum ar fi în trafic, la muncă, în vacanță, dar mai ales acasă. În ultimii ani, numărul de spargeri de locuințe a devenit destul de mare, astfel că, pentru ca noi, familia noastră, dar și bunurile pe care le deținem să fie în siguranță, este nevoie să apelăm la câteva tehnici prin care să putem ține musafirii nepoftiți la distanță.

Atunci când stai la casa, poți opta pentru un gard înalt și rezistent, porți calitative, uși și ferestre durabile, dar și pentru ascunderea bunurilor de valoare în seife sau locuri greu de găsit. Totuși, amplasarea unui sistem de supraveghere este și va rămâne unul din cele mai eficiente moduri de a preveni un jaf.

Avantajele sistemelor de supraveghere

Sistemele de supraveghere au numeroase avantaje, printre care cel mai cunoscut este prinderea hoților. Posibilitatea de a avea acces la imagini direct de pe telefon, tabletă, laptop sau calculator este un mare avantaj, deoarece poți vedea de oriunde te-ai afla dacă cineva încearcă să-ți spargă locuința și, în acest mod, poți acționa în timp util. De asemenea, trebuie ținut cont de faptulă că imaginile pot fi stocate, astfel că le poți accesa anterior, pentru a avea dovezi în cazul în care nu ai putut opri un jaf sau în cazul în care un alt eveniment neplăcut a avut loc.

Un alt avantaj oferit de către sistemele de supraveghere este faptul că poți monitoriza bătrânii sau persoanele bolnave de la distanță. Bătrânii și persoanele bolnave ar trebui supravegheate în permanență, pentru a te asigura că sunt în siguranță. Totuși, dacă acest lucru nu este posibil, poți apela la un sistem de supraveghere pentru a-i monitoriza. În acest mod, vei putea acționa în timp util în cazul în care aceștia pățesc ceva.

În plus, dacă ai optat pentru amplasarea unui sistem de asigurare în casa ta, poți primi reduceri de la diferite companii de asigurare, ceea ce înseamnă costuri mai mici cu asigurarea locuinței. De asemenea, odată instalat, sistemul de supraveghere va rămâne în locuință, astfel că îi va crește valoarea acesteia.

Componentele și tehnologia sistemelor de supraveghere

Principalele componente ale sistemelor de supraveghere sunt Hard Disk-ul (unde sunt stocate imaginile surprinse de camere), cablul de alimentare, dar și alte cabluri pentru transmiterea semnalului, UPS, accesorii, un monitor și, bineînțeles, camerele de supraveghere. Cele din urmă pot avea două tipuri de tehnologie, și anume tehnologie digitală IP și tehnologie analogică.

Camerele de supraveghere cu tehnologie digitală IP sunt conectate prin internet, astfel că au o rezoluție mai mare, ceea ce presupune că și imaginea este una mai clară. Pe de altă parte, camerele cu tehnologie analogică clasică sau HD nu au o imagine atât de clară, însă sunt perfecte pentru monitorizarea spațiilor de dimensiuni mici sau chiar medii. Între cele două, cele cu tehnologie digitală IP au un preț mai ridicat, lucru ce se datorează calității mai ridicate a acestora.

Atunci când decizi să amplasezi un sistem de supraveghere în locuința ta, nu trebuie să te grăbești în alegerea unuia, ci trebuie să analizezi destul de bine piața și să cunoști foarte bine specificațiile acestora. În acest sens, trebuie să știi că rezoluția este cea mai importantă specificație, deoarece aceasta redă calitatea imaginii. Cele mai bune camere sunt cele cu rezoluție mare, deoarece oferă imagini mult mai detaliate. Un alt aspect important în alegerea sistemului de supraveghere este carcasa camerei, element de care depinde rezistența și durabilitatea acesteia. Astfel, pentru exterior sunt indicate camerele cu picior, iar pentru interior sunt indicate cele Pinehole, Dome și Speed Dome, care au un design discret.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu