Postat la: 28.12.2020 - 20:22

Opt lucrători din Germania au fost injectați accidental cu cinci doze de vaccin Covid-19, au declarat luni autoritățile locale. Cele șapte femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 și 54 de ani, sunt angajați la o casă de bătrâni din orașul Stralsund din nord-estul Germaniei.

Potrivit Reuters, ei se află într-un grup prioritar și printre primii care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech Covid-19, pe care Germania a început să-l lanseze în weekend. Dar, în timp ce erau inoculați duminică, li s-a injectat fiecare câte cinci doze simultan, potrivit lui Stefan Kerth, administratorul districtului în care se află instalația. Au fost imediat informați despre eroare, a spus Kerth.

Patru au fost internați la spital pentru observare cu simptome ușoare asemănătoare gripei, în timp ce ceilalți au fost trimiși acasă. „Regret profund acest incident", șeful districtului, Stefan Kerth, într-o declarație de presă. adăugând că greșeala a fost un caz izolat. „Sper ca toți cei afectați nu suferă efecte secundare grave", a spus el.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu