Au crezut-o moartă de Covid dar a revenit la azil după 10 zile si i-a speriat pe toti ca au vazut o fantoma!

Postat la: 25.01.2021 - 16:49

O femeie în vârstă de 85 de ani crezută moartă de familia ei, din cauza coronavirusului, și-a surprins rudele întorcându-se la azilul unde era îngrijită la nouă zile după ce li s-a zis că ea a fost înmormântată.

După o confuzie de nume, familia femeii, Rogelia Blanco, a fost informată că aceasta a murit de COVID-19 pe 13 ianuarie, iar înmormântarea ei a fost a doua zi. Din cauza restricțiilor legate de coronavirus, familia nu a putut participa la înmormântare. Așadar, când a revenit, sănătoasă, în azilul din Xove, nordul Spaniei, sâmbătă, unde locuiește și soțul ei, Ramón Blanco, bărbatul a rămas fără cuvinte, iar intr-o prima faza, cei preznti au crezut ca vad o fantoma!

"Nu pot să cred. Am plâns după moartea soției mele", a spus sotul femeii, adăugând că cea care a murit, de fapt, a fost femeia care împărțea camera cu Blanco. Fundația San Rosendo, care conduce azilul, a spus că eroarea s-a produs atunci când Blanco și alți rezidenți bolnavi de Covid-19 au fost transferați la un centru de de îngrijire, pe 29 decembrie, pentru tratament specializat. "Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeași cameră", a spus fundația.

Pacienții au fost transferați la reședința Os Gozos din Pereiro de Aguiar, la 223 km de Xove și s-a făcut o eroare de identificare. Una dintre cele două femei care împărțeau aceeași cameră a murit pe 13 ianuarie și i s-a atribuit greșit identitatea. Fundația și-a exprimat regretul pentru „incidentul nefericit": „Este un eveniment unic între cele peste 100 de transferuri care au fost făcute din decembrie anul trecut către Os Gozos".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu