Atacuri cibernetice asupra platformei de programare la vaccinare. Verificari aiurea la Institutul Naţional de Sănătate Publică

Postat la: 11.03.2021 - 13:13

In urma mai multor asalturi informatice produse în weekend asupra platformei de programare la vaccinarea anti-COVID-19, Corpul de control al premierului va face o serie de verificări la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

INSP insa a transmis o reacţie la aceasta situaţie prin care arata că instituţia nu are atribuţii în administrarea platformei de programare. Ceea ce dovedeste ca la guvern nu se stie ce institutii, ce atributii au. Asta dupa ce si Ministerul Sanatatii a tot incercat sa se implice direct in coordonarea campaniei de vaccinare, ceea ce s-a dovedit ca nu este asa.

„Pentru o corectă informare a publicului, Institutul Naţional de Sănătate Publică, doreşte să facă următoarele clarificări faţă de recentele articole apărute în spaţiul public, privind gestionarea centrelor de vaccinare. În acest sens precizăm că platforma de programare la vaccinare este dezvoltată şi administrată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi sunt comunicate atât INSP cât şi STS pentru a le asigura funcţionalitatea. Orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ printr-o cerere adresată STS, în baza solicitărilor autorităţilor publice locale şi/sau a unităţilor sanitare. Ca urmare, INSP nu are atribuţii şi drepturi de administrare a platformei de programare care este administrată de o altă instituţie", arată INSP.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu