Postat la: 19.12.2020 - 13:20

Companiile ale căror angajaţi lucrează de acasă ar trebui să le deconteze salariaţiilor lor o parte din chirie şi din utilităţile care acum sunt mai mari. Deja o parte din angajatii de la stat sau de la privat s-au adresat caselor de avocatura ca sa ceara aceste drepturi in instanta.

Conform contractului individual de munca, angajatorul trebuie să plătească angajatului care lucrează de acasă o parte din chirie, o parte din facturile la utilităţi, proportional cu timpul alocat muncii de acasa, pentru că în documentul semnat de părți se spune foarte clar că "angajatul pune la dispoziţie doar capacitatea de muncă". În acest moment, pe rolul Tribunalului Bucureşti sunt zeci de dosare în care un angajat cere suportarea cheltuielilor de întreţinere, precum şi a unor utilitati. Exista cazuri in care angajatul cere si o parte din rata de la banca prin care salariatul isi achita spatiul de locuit.

"Anul 2020 aduce o modificare fundamentală a relaţiilor de muncă pe termen lung şi foarte lung. Acestea se modifică în mod fundamental, o modificare care nu este doar pentru anul 2020, ci o schimbare de paradigmă pe care nu a dat-o neapărat COVID-ul, ci tehnologia informaţiilor în primul rând şi apoi inteligenţa artificială.", crede Costel Gâlcă, avocat specializat în dreptul muncii. "In această perioadă de pandemie asistăm la o întoarcere a relaţiilor de muncă la cele de dinainte de perioada industriali­zării.", este de părereacesta.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu