Anchetatorul Mihai Belu explica de ce trebuie desfiintata SIIJ ținând cont de Universitatea Craiova

Postat la: 19.03.2021 - 14:11

Jurnalistul de investigatii Mihai Belu explica pe pagina sa de facebook ce s-a intamplat in realitate cu sentinta judecatoreasca referitoare la Universitatea Craiova si cum intreg sistemul este subordonat anumitor interese, motiv pentru considera ca e oportuna desfiintarea SIIJ:

"Chiar în ziua în care parlamentarii din comisia juridică dădeau aviz pentru desființarea SIIJ, judecătorii făceau ce știau ei mai bine: dădeau o sentință aberantă, părtinitoare și găunoasă ca un stejar putred. Doi judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au stat și s-au gândit că nu au cum să spună că Universitatea Craiova nu e Universitatea Craiova. Dar nu puteau spune altfel pentru că șeful lor, judecătorul Budă era argatul uneia dintre părțile din dosar. Au ales să trimită dosarul la Curtea de Apel care se pronunțase deja pe această speță.

Cum să mai aibă încredere în justiție zecile de mii de oameni simpli care au cântat zeci de ani pe stadioane pentru Universitatea Craiova atunci când niște judecători vin și vor să le dicteze să-și schimbe sentimentele și să cânte pentru o altă echipă. Cum să aibă legitimitate o justiție care vrea să dicteze conștiințele oamenilor și să poată decide pe cine să iubească și pe cine să nu iubească o persoană.

Desființarea SIIJ este benefică. A fost înființată de un Dragnea doritor să aibă un fel de DNA personal care să acapareze justiția. Cu toate astea cineva trebuie să răspundă în fața publicului pentru toate bucățile de noroi care s-au prins de poalele justiției și care au murdărit-o atât de tare încât arată ca o paparudă anemică și tristă.

În dosarul Microsoft au scăpat de pușcărie exact ăia care au fost artizanii afacerii. Infractori cunoscuți râd de pensionarii speciali din instanțe și parchete de prin Italia însorită. Întreg lotul ANRP se hlizește la justiție din spatele unui munte de bani. Nimeni nu mai spune nimic despre judecătorul care a motivat o sentință din Spitalul de Nebuni de la Câmpina. Procurorul Țuluș a terminat banii pe care i-a luat de la inculpatul Rotaru și nimic nu pare să-i deranjeze pe niciunul dintre ei.

Oamenii obișnuiți nici nu mai ajung să prezinte în presă aberațiile unui sistem fără nicio măsură de control. Atât de aberante au ajuns unele decizii încât nici măcar nu mai reprezintă o știre. Salut desființarea SIIJ pentru că nu speria pe nimeni, nu avea cum să regleze abuzurile din justiție și nu avea niciun rost. Cu toate astea cred că justiția trebuie cumva să reacționeze la putregaiul din propria curte într-un fel în care vinovăția sau nevinovăția aparatului propriu să nu fie decisă într-un carusel politic în care simpatia sau antipatia țin locul faptelor.", scrie Mihai Belu pe pagina sa de facebook.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu