Ancheta OMS: In decembrie 2019 în Wuhan deja circulau 13 tulpini din noul coronavirus!

Postat la: 15.02.2021 - 15:21

Echipa de experți a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a participat la misiunea din China pentru identificarea originii coronavirusului, a descoperit indicii că focarul din Wuhan, din decembrie 2019, era mult mai mare decât se credea anterior, informează CNN.

Peter Ben Embarek, coordonatorul misiunii OMS, a declarat pentru CNN că, în decembrie 2019, în Wuhan existau 13 tulpini ale coronavirusului. La acea dată, virusul circula pe scară largă în zona Wuhan, a dezvăluit expertul. Embarek a mai spus că unele din aceste cazuri provin din piețe, dar altele nu. Experții au vorbit cu primii pacienți raportați oficial de către autoritățile din China, printre care și un bărbat de 40 de ani, infectat în 8 decembrie 2019, care nu a călătorit în afara țării și care lucra într-un birou. Descoperirea celor 13 tulpini este extrem de importantă pentru a stabili de unde a început totul.

Edward Holmes, virusolog la Universitatea din Sydney, a declarat că "este posibil ca virusul să fi circulat mai dinainte" de detectarea lui, în piața din Wuhan. Șeful echipei OMS, Peter Embarek, a declarat pentru CNN că speră să poată analiza probe de sânge care nu au fost accesibile la prima deplasare a experților la Wuhan. „Există circa 200.000 de probe care sunt acum securizate şi care ar putea fi folosite pentru o nouă serie de studii. Ar fi fantastic dacă am putea să le examinăm", a spus acesta.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu