Postat la: 24.12.2020 - 09:21

Pacientul infectat cu noua tulpină de coronavirus susţine că nu a avut contact cu persoane din Marea Britanie. Este al doilea caz depistat în Italia.

Al doilea pacient depistat infectat cu noua tulpină este din Loreto, Ancona, şi susţine că nu ar fi avut contact cu persoane din Marea Britanie. Surse medicale citate de mass-media italiane au informat că persoana a fost supusă unui test molecular pentru a detecta COVID-19 în urmă cu câteva zile deoarece acuzase o răceală serioasă. În prezent, această persoană se află în izolare împreună cu familia sa, scriu jurnaliştii DIGI 24.

„Între timp am aprofundat investigaţiile şi acum ştim că este varianta engleză", a confirmat Stefano Menzo, directorul laboratorului din Ancona, pentru agenţia de presă Ansa. Pe 20 decembrie a fost depistată în Italia prima persoană infectată cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Regtul Unit. Aceasta a fost plasată în izolare, conform unui comunicat al ministerului sănătăţii.

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2, despre identificarea căreia ministrul sănătăţii Matt Hancock a informat în Camera Comunelor pe 14 decembrie, pare a fi „mai contagioasă" decât cealaltă tulpină, dar nu mai periculoasă, potrivit unor experţi.

Guvernul italian a suspendat duminică zborurile dinspre Marea Britanie, după ce Londra a confirmat apariţia unei noi variante a virusului, şi a interzis intrarea pe teritoriul său a persoanelor care au fost în această ţară în ultimele paisprezece zile. Ministrul de externe Luigi Di Maio a autorizat întoarcerea italienilor care locuiesc în Marea Britanie pe baza unui test PCR efectuat cu 72 de ore înaintea revenirii şi a obligaţiei de a se carantina.

Departamentul ştiinţific al spitalului Celio din Roma a raportat că genomul unui virus SARS-CoV-2 fusese secvenţiat la o persoană sosită din Marea Britanie „cu varianta identificată în ultimele săptămâni în această ţară", arată sursa citată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu