Afterlife: Tânăr aflat în moarte cerebrală a început să clipească chiar înainte ca medicii să-i recolteze organele pentru transplant

Postat la: 01.04.2021 - 14:31

Un tânăr de 18 ani din Marea Britanie, aflat în moarte cerebrală a început să clipească înainte ca medicii să îi recolteze organele. Tânărul a fost lovit de o dubiţă în urmă cu 2 săptămâni.

Lewis Roberts a fost accidentat grav pe data de 13 martie, într-o localitate din sudul oraşului Manchester. Tânărul care suferise leziuni grave la creier, a fost imediat operat, însă medicii nu i-au mai dat nicio şansă de recuperare. La doar patru zile după accident, specialiştii au anunţat familia că băiatul este efectiv în moarte cerebrală, starea în care o persoană nu mai are funcţii ale creierului şi şi-a pierdut definitiv cunoştinţa şi capacitatea de a respira în mod independent.

Apropiaţii şi-au luat rămas bun de la tânăr şi au decis ca organele acestuia să fie donate, pentru a salva alte vieţi. Însă, cu doar câteva ore înainte ca medicii să înceapă intervenţia de recoltare, băiatul a început să dea semne de viaţă. În comunitatea din Marea Britanie a fost demarată campania "o bere pentru Lewis" prin intermediul căreia s-au strâns 3.200 de lire. Tânărul face progrese de la o zi la alta, şi-a mişcat membrele şi gura, ba chiar a reacţionat şi la testul de durere. Părinţii speră ca acesta să se recupereze cât mai mult.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu