Postat la: 24.12.2020 - 13:46

Medicul Adrian Streinu Cercel și-a dat demisia din funcția de director al Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", joi dimineață. Acesta urmează să ocupe un post de parlamentar în Senatul României din partea PSD, iar cele două funcții sunt incompatibile.

Adrian Streinu Cercel a condus Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, aproximativ 19 ani. Încă din timpul campaniei electorale, Adrian Streinu Cercel anunța că va demisiona din funcția de manager în momentul în care va intra în Parlament. „În momentul când voi deveni membru al Parlamentului României voi părăsi această funcție",spunea acesta înainte de alegerile de pe 6 decembrie 2020.

Adrian Streinu Cercel a candidat din partea PSD pentru un mandat în Parlamentul României. Adrian Streinu Cercel a ocupat locul doi pe lista PSD Bucureşti, după fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea. Medicul a declarat în timpul campaniei electorale că specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti.

La nivel medical, din partea PSD a mai intrat în Parlamentul României și reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila care ocupă un post în Camera Deputaţilor. Și Remus Mihalcea, managerul de la Spitalul Colentina din București a demisionat după ce a ajuns deputat PSD. În locul său a fost numit interimar Victor Cauni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu