A murit bucătarul aflat în comă după o petrecere cu poliţişti. Chef Florin Dumitrescu vrea și el anchetă după decesul suspect

Postat la: 17.03.2021 - 11:17

Chef Adrian Pop, imaginea Selgros în România, a murit în cursul serii de marţi, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. Acesta a ajuns la spital în stare gravă după ce a participat la o petrecere cu poliţişti. Soția sa cere ancheta judiciară după ce a emis ipoteza ca a fost o victimă a unei agresiuni.

Echipa de medici condusă de celebrul neurochirurg Ştefan Florian nu mai putut să facă nimic pentru a-l ajuta pe Adrian Pop. "Din păcate starea lui a fost una critică", a spus profesorul Florian. Într-un comunicat emis de Poliţia Cluj se arăta că medicii legişti au susţinut că traumatismul cranio-cerebral suferit ar fi putut fi cauzat de o cădere. Familia suspectează că ar fi fost agresat. Adrian Pop a ajuns la Urgenţe în 7 martie, în jurul orei 3 dimineaţa, după ce a participat la o petrecere într-un local din comuna clujeană Apahida, la Restaurantul "Papahida". Evenimentul a fost ocazionat de ziua de naştere a unui poliţist de la postul de poliţie local.

„În apropierea unui local public situat pe strada Libertăţii, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconştienţă. Echipajul deplasat la faţa locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical şi transportat la o unitate de specialitate", a precizat Poliţia Cluj. De asemenea, aceeaşi sursă a precizat că au început verificările cu privire la participarea a doi poliţişti la petrecerea respectivă, care a încălcat interdicţiile impuse în perioada stării de alerta. Medicii legişti susţin că leziunile s-ar fi putut produce prin cădere.

„În urma primelor verificări efectuate de poliţişti şi a informaţiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanţi părăsind încăperea. În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legişti din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel, acestea punând în primejdie viaţa victimei", se arată în comunicatul Poliţiei.

De cealaltă parte, familia suspectează că ar fi putut să fie un act de agresiune. Un argument în plus pentru acest scenariu este faptul că imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la localul unde a avut loc incidentul nu mai există. Cel mai bun prieten a lui Adrian, N.M., a fost sunat de către acesta, sâmbătă noaptea, pentru a-l duce acasă: „M-a sunat Adi să mă duc după el la Apahida, ca să meargă acasă. Era îmbrăcat în haine de bucătar. El era la masă cu alte şase-şapte persoane. Adrian făcea skanderberg cu unul tatuat. La un moment dat, Adrian a ieşit afară cu acesta. Nu păreau certaţi. Am văzut momentul în care au ieşit afară. Nu au trecut nici 30 de secunde şi ăsta şi-a băgat capul pe uşă şi ne-a spus haideţi că bucătarul a căzut jos sau ceva de genul ".

După acest moment, M. şi cu patronul localului au ieşit afară şi i-au dat lui Adrian Pop primul ajutor medical. L-au găsit culcat la pământ, cu sânge pe faţă şi cu respiraţia îngreunată. Celalte persoane din local au dispărut. Chef Florin Dumitrescu a solicitat, printr-o postare pe Insagram, membrilor comunităţii de bucătari din cadrul ANBCT România (Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism) să sprijine familia lui Adrian Pop, care are suspiciuni că fostul lor coleg ar fi fost victima unei agresiuni. "Vom face o solicitare oficială adresată organelor de cercetare penală cu privire la derularea cercetărilor. Comunitatea ANBCT se va asigura că ancheta demarată de către organele abilitate va fi tratată cu maximă prioritate şi nu va fi muşamalizată. Vinovaţii vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor", a scris Florin Dumitrescu pe contul său de Instagram.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu