80% dintre romani ar lua in casa un robot umanoid. 55% din populatia tarii ar sustine un interviu de angajare cu o inteligenta artificială

Postat la: 17.02.2021 - 14:17

Opt din zece romani care utilizeaza Internetul ar lua in considerare ajutorul unui robot umanoid in gospodarie. Asa arata datele unui studiu in domeniul digital. Acelasi studiu evidentiaza ca patru din zece romani utilizatori de internet detin dispozitive inteligente.

Conform cercetarii, 11% dintre respondenti afirma ca detin camere de supraveghere video si 4% dispozitive de purificare a aerului - ambele in crestere cu 3% fata de anul 2019. De asemenea, aproape 80% din totalul persoanelor intervievate spun ca ar lua in considerare ajutorul unui robot umanoid in gospodarie, 55% s-ar gandi sa sustina un interviu de angajare cu un robot, iar 52% ar fi pasageri intr-o masina condusa de un robot umanoid.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba despre copii, lucrurile devin mai nuantate, in sensul ca putin peste o treime (34%) dintre cei chestionati ar fi de acord sa-si lase copiii la o scoala in care profesorii sunt roboti, in timp ce 30% si-ar lasa copilul in grija unui robot umanoid. 94% dintre romani considera "o schimbare pozitiva", o crestere semnificativa fiind consemnata in randul celor multumiti de faptul ca "tehnologia avanseaza intr-un ritm atat de alert" (83% vs 78%, in 2019).

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu