Unul dintre cei mai rapizi oameni din lume preferă să rateze Jocurile Olimpice decât să se vaccineze anti-Covid. Catalina Ponor explica de ce

Postat la: 01.03.2021 - 09:45

Revelația Tokyo 2020, Yohan Blake, spune că ar prefera să rateze Jocurile Olimpice din această vară, care este probabil să fie printre ultimele, decât să vaccineze anti-COVID-19.

Atletul Yohan Blake (31 de ani) a declarat că va refuza toate vaccinurile COVID-19 și ar prefera să rateze Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 decât să fie imunizat. Blake a vorbit la scurt timp după ce a concurat la JAAA, de pe stadionul național, sâmbătă. „Mintea mea e încă puternică. Nu doresc să mă vaccinez. Mai degrabă pierd Jocurile Olimpice decât să mă vaccinez. Sunt fericit așa. Nu vreau să intru acum în detalii, dar am motivele mele", a spus Blake, care rămâne al doilea cel mai rapid om din istorie la 100m și 200m cu timpi de 9,69 secunde și respectiv 19,26 secunde.

Blake, campion mondial din 2011 la 100 m și câștigător al medaliei de argint dublu sprint de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a adăugat că speră să concureze la nivel internațional. „Aștept cu nerăbdare să devin internațional în luna mai", a spus Blake. "Urmează-ți mintea, nu urmări mulțimea. În același timp, fii respectuos cu fiecare. Nu lăsa pe nimeni să-ți ia alegerea." Comitetul Internațional Olimpic a indicat că sportivii nu vor trebui vaccinați înainte de a participa la Jocurile de la Tokyo, dar vicepreședintele John Coates a declarat recent că „este cu siguranță încurajant".

Jocurile Olimpice, amânate de anul trecut din cauza crizei coronavirusului, urmează să se desfășoare în perioada 23 iulie - 8 august. Si fosta sportiva Cătălina Ponor a anunţat că nu se va vaccina împotriva Covid-19, cel puțin deocamdată. Ea a si explicat de ce mai multi sportivi nu doresc sa se vaccineze, mai ales dingtre cei care urmeaza sa mearga la Jocurile Olimpice din aceasta vara. Poritvit fostei gimnaste, vaccinul ar putea conține substanțe care le-ar pune probleme sportivilor la testele antidopping.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu