Turul ciclist al Ţinutului Secuiesc va porni de la Debrecen: "Vom crea un lanţ lung care să simbolizeze unitatea naţională!"

Postat la: 09.08.2022 - 16:05

Ediţia din acest an a cursei de ciclism pe şosea, Turul Ţinutului Secuiesc, va porni de la Debrecen, au anunţat organizatorii, luni seara, în cadrul unei conferinţe de presă, la Debrecen, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Competiţia se va desfăşura pentru a 16-a oară, iar anul acesta pe lângă judeţele Covasna, Harghita, Mureş, respectiv oraşul Târgu Mureş se va alătura seriei de evenimente şi Debrecen, a declarat László Lukács, directorul general al competiţiei.

Prima etapă va începe marţi, la Debrecen, de unde cei 300 de rutieri, din 12 ţări, vor porni spre Târgu Mureş, iar în etapele următoare startul se va da la Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Băile Harghita şi Odorheiu Secuiesc, a precizat directorul.

László Lukács a mai adăugat că obiectivul organizatorilor este ca turul să pornească de la Debrecen şi, în timpul competiţiei, cicliştii să treacă prin toate oraşele importante din Ţinutul Secuiesc. "Cu ajutorul sportivilor şi al suporterilor vom crea un lanţ lung care să simbolizeze unitatea naţională", a explicat acesta.

Lajos Barcsa (politician Fidesz-KDNP), viceprimarul oraşului Debrecen, care răspunde şi de sport, a declarat că oraşul îşi poate arăta acum şi forţa în sport, pe lângă potenţialul său economic şi cultural, iar competiţia poate contribui, de asemenea, la "renaşterea ciclismului rutier în Debrecen".

Barna Jakab, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a declarat că, în urmă cu câţiva ani, doar două judeţe din Ţinutul Secuiesc participau la acest program, dar acum sunt implicate toate cele trei judeţe, iar faptul că Debrecen s-a alăturat anul acesta competiţiei este un semn de solidaritate naţională.

Potrivit politicianului, competiţia are şi o dimensiune turistică semnificativă în Ţinutul Secuiesc deoarece promovează oferta turistică unitară a celor trei judeţe: Mureş, Harghita şi Covasna.

Cursa de ciclism pe şosea Turul Ţinutului Secuiesc, din acest an, porneşte marţi de la Debrecen, iar rezultatele finale vor fi anunţate în data de 13 august, la Miercurea Ciuc, au anunţat organizatorii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu