Preşedintele unui club din Germania: "Politicienii folosesc fotbalul în cazul pandemiei!"

Postat la: 06.01.2022 - 12:46

Preşedintele clubului Union Berlin, Dirk Zingler, acuză, miercuri, în cotidianul Sport Bild, că politicienii au decis să impună un număr limitat de fani şi meciuri fără spectatori în fotbalul profesionist nu din motive de sănătate, ci pentru că vor să arate alegătorilor că "sunt activi împotriva pandemiei".

Potrivit acestuia, politicienii "au prins obiceiul de a folosi forţa fotbalului pentru a-şi transmite propriile idei, propriile obiective politice în mass-media [...] pe principiul 'Trebuie să facem ceva vizibil'. Evident, stadioanele de fotbal sunt o ţintă naturală, pentru că fotbalul are o acoperire largă. Dar a desemna tribunele drept locuri de contaminare nu este corect", a mai spus oficialul.

Pentru Dirk Zingler, riscul de infectare pe stadioane este "foarte scăzut", pentru că spectatorii" sunt în aer liber "şi că intră pe arene doar persoane vaccinate sau trecute prin boală", testate şi care poartă mască. "Golim stadioanele şi trimitem oamenii înapoi la casele lor sau în baruri, unde se adună să urmărească meciurile", a mai spus preşedintele de la Union Berlin.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu