Jucătorului de la Paris Saint-Germain care a refuzat să joace cu tricoul LGBT i se va cere să-și ceară scuze în public dacă motivele sale sunt „nefondate"!

Postat la: 19.05.2022 - 10:18

Fotbalistul senegalez Idrissa Gueye a refuzat să poarte un tricou pe care apărea steagul LGBT și astfel nu a putut evolua în partida pe care echipa sa, Paris Saint-Germain (PSG), a disputat-o sâmbătă 14 mai.

Multe echipe de fotbal din marile campionate europene afișează în aceste zile simboluri ale ideologiei LGBT, pentru a celebra „Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei (IDAHOBIT)". Antrenorul lui PSG, Mauricio Pochettino, a confirmat faptul că Gueye nu este accidentat, ci a lipsit „din motive personale". Potrivit BBC, sportivului i s-a cerut să clarifice motivul pentru care acesta a refuzat să joace.

Federația Franceză de Fotbal cere lămuriri, cu precizare că, în cazul în care absența sa s-a datorat refuzului de a se afișa cu steagul LGBT, va trebui să prezinte scuze publice, potrivit AFP. Comisia de etică a Federației va analiza situația. Poziția lui Gueye a fost susținută de politicieni de seamă din Senegal. Președintele țării, Macky Sall, a scris pe Twitter că convingerile religioase musulmane ale lui Gueye trebuie respectate, în timp ce ministrul sportului, Matar Ba, a scris că Gueye este susținut de oamenii țării sale, alături de o fotografie a mijlocașului aflat în pelerinaj la Mecca.

Cheikhou Kouyate de la Crystal Palace și Ismaila Sarr de la Watford au postat pe rețelele de socializare în apărarea coechipierului lor de la naționala Senegalului. Kouyate a postat o poză cu el însuși alături de Gueye pe Instagram, cu o descriere pe care îl numește pe Gueye „un bărbat adevărat". Sarr a postat o poză cu el și Gueye, însoțită de trei emoticoane cu inimă și descrierea: „100%". Homosexualitatea este ilegală în Senegal și se pedepsește cu închisoare de până la cinci ani.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu