Cine îl susține pe Adrian "Beleaua" Corduneanu pentru intrarea în MMA. Liderul interlop ar fi fost provocat să lupte în cușcă

Postat la: 25.08.2021 - 08:55

Clanul Corduneanu revine în atenția publică după ce Adrian Beleaua, fratele mai mic al lui Costel Corduneanu, ar fi fost provocat să lupte în cușca MMA.

Încă nu se cunosc detalii despre cine ar fi adversarul său și nici când va fi meciul, dar chiar și după mulți ani de când s-a lăsat de sportul de performanță, Adrian Corduneanu fiind campion al României la lupte de trei ori și reprezentând țara în mai multe rânduri la competițiile internaționale, acesta continuă să se antreneze. Pe conturile de pe rețelele de socializare, Adrian Corduneanu postează frecvent filme cu el în sala de sport.

Adrian Corduneanu a confirmat că îi place MMA-ul și că este pregătit să lupte oricând în cușcă, însă nu a dat detalii despre o eventuală luptă în perioada următoare. "Provin dintr-o familie cu 12 frați, nouă băieți și trei fete. Șapte dintre frații mei au practicat sporturi de performanță. Majoritatea am reușit să ne adjudecăm titlul de campion național al României la lupte. Unii dintre noi au participat și chiar au fost medaliați la europene și la mondiale. Ba mai mult, au participat și la Jocurile Olimpice. Iubesc sportul în general și chiar îmi place MMA-ul. Oricând, oriunde și cu oricine sunt pregătit să lupt în cușcă. Sunt un familist convins, am trei copii, îmi iubesc familia și vreau să transmit generației noi că sportul înseamnă sănătate", a declarat Adrian Corduneanu.

Tolea Ciumac, cunoscutul luptător K1, și-a arătat susținerea pentru Adrian Corduneanu în mediul online și nu este singurul sportiv care îl susține pe Corduneanu, potrivit BZI.ro. Rămâne de văzut dacă „Beleaua" va avea sau nu succes în ring. Ciumac este plecat în Italia alături de soția lui, Alina. În România este condamnat la trei ani de închisoare cu executare într-un caz de contrabandă cu țigări.

Istoria clanului Corduneanu, cea mai periculoasă grupare de interlopi din Moldova, a început undeva în jurul anilor '90. În anul 2002 Costel Corduneanu s-a retras din activitatea sportivă, însă deja era cunoscut că lider al grupării de numele căreia avea să se lege infracțiuni grave de crimă organizată. Clanul Corduneanu activează în Iași, iar numele membrilor grupării au ajuns celebre în toată țara și chiar peste hotare din cauza scandalurilor, a actelor de violență și a furturilor.

Înainte de a fi cunoscut drept liderul celui mai de temut clan de interlopi din Iași, numele lui Costel Corduneanu era legat de performanța sportivă. A fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind campion mondial la cadeți, vicecampion european și participant din partea României la două ediții ale Jocurilor Olimpice. La Barcelona, în 1992, unde a obținut locul nouă și la Atlanta, în 1996, când s-a clasat pe locul 14.

Banii prea puțini l-au făcut pe sportiv să se transforme în interlop. "Din cauză că banii câștigați la lupte în țară erau prea puțini, Costel lupta pentru echipe din Elveția și Germania din septembrie până în decembrie și se mai descurca. În cele din urmă, lipsurile materiale s-au dovedit a fi prea mari, iar Costel a apucat-o pe acest drum", a povestit Gheorghe Brosteanu, fostul antrenor al lui Costel Corduneanu.

Provenea dintr-o familie nevoiașă cu 11 copii. Costel, așa cum îi spun cei apropiați, a intrat de mic în secția de lupte a Clubului Sportiv Nicolina din Iași. Antrenorul sau spunea că era dotat de la natură cu abilitățile necesare pentru a face performanță. În 2002 a renunțat la activitatea sportivă. La cele două competiții, Costel Corduneanu s-a împrietenit cu mari sportivi ai României, cum ar fi Leonard Doroftei și Laura Badea. Frații Corduneanu au fost cercetați în mai multe dosare de crimă organizată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu