Celebru impresar din fotbalul internațional moare la 54 de ani!

Postat la: 28.04.2022 - 15:46

Celebrul agent de jucători Mino Raiola, care a impresariat jucători ca Paul Pogba, Erling Haaland şi Zlatan Ibrahimovici, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 54 de ani.

Raiola suferea de o boală la plămâni. În ianuarie, el a fost operat de urgenţă la Milano, însă atunci nu s-a precizat în ce a constat intervenţia chirurgicală. Rapoartele au spus la momentul respectiv că afecțiunea nu îi punea viața în pericol și că Raiola va începe o perioadă de reabilitare la domiciliu.

Mino Raiola, născut în Italia în 1967, şi crescut în Olanda, a reprezentat de-a lungul carierei peste 20 de staruri ale fotbalului mondial, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi agenţi de fotbalişti din lume.

În 2020, Forbes îl plasa pe Raiola pe locul 4 în topul impresarilor din sport, cu o avere de 84,7 milioane de dolari şi contracte în valoare de 847,7 milioane de dolari. În portofoliul său s-au mai aflat staruri precum Romelu Lukaku, Mario Balotelli, Marco Verratti și Henrikh Mkhitaryan.

La începutul anilor 1990, Raiola a lucrat pentru Sports Promotions, o companie din Olanda, și a ajutat la transferurile mai multor jucători olandezi, printre care Dennis Bergkamp, la cluburi italiene. Raiola a studiat metodele colegilor săi pentru a învăța cum să efectueze singur astfel de transferuri, izbutind să negocieze transferul starului ceh Pavel Nedved de la Sparta Praga la Lazio, în 1996.

De atunci, Raiola a supervizat numeroase transferuri ale lui Ibrahimovic în Europa, precum și transferul lui Balotelli de la Inter Milano la Man City, în 2010 și trecerea sa ulterioară la AC Milan. El s-a certat cu managerul lui United, Sir Alex Ferguson, înainte ca Pogba să ajungă la Juventus în 2012. În vara anului 2016, a supervizat mutările a trei jucători - Ibrahimovic, Pogba și Mkhitaryan - la Manchester United, toate în aceeași fereastră.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu