Ce decizie a luat Novak Djokovic liderul ATP după ce jucatorii nevaccinați au fost interziși la Australian Open

Postat la: 21.11.2021 - 10:57

Sârbul Novak Djokovic, liderul ATP, a refuzat să spună dacă se vaccinează, după ce organizatorii Australian Open au anunţat că la grand slam-ul din luna ianuarie vor participa numai jucători cu schema completă împotriva virsului Sars-CoV-2.

"Vom vedea. Nu am vorbit cu ei. Am aşteptat să aud ce veşti vor fi. Acum, că ştiu, să aşteptăm şi să vedem", a spus el, după ce a fost învins de Alexander Zverev, în semifinalele Turneului Campionilor, potrivit dailymail.co.uk.

Tenismenul în vârstă de 34 de ani s-a exprimat din nou, săptămâna aceasta, împotriva vaccinării obligatorii, spunând: "Libertatea de alegere este esenţială pentru toată lumea, fie că este vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă este vorba despre vaccinare sau orice altceva în viaţă. Ar trebui să ai libertatea de a alege. În acest caz particular, ceea ce vrei să pui în corpul tău."

Germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, a produs surpriza Turneului Campionilor de la Torino, eliminându-l pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovic. Zverev, 24 de ani, s-a impus cu 7-6 (4), 4-6, 6-3, după un meci de două ore şi 28 de minute.

Toţi jucătorii care vor evolua la Australian Open, programat pentru ianuarie la Melbourne, vor trebui să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, a confirmat, sâmbătă, managerul turneului Craig Tiley, crescând astfel presiunea asupra lui Novak Djokovic, de nouă ori câştigător la Antipozi şi care refuză să spună dacă este vaccinat sau nu.

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie 2022 la Melbourne. Al doilea oraş ca mărime din Australia tocmai a ieşit din peste 260 de zile cumulate de lockdown.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu