Australienii au anunțat judecătorii care vor analiza cazul Novak Djokovic. Decizia lor va fi definitivă

Postat la: 15.01.2022 - 10:51

Trei judecători de la Curtea Federală a Australiei vor analiza contestația lui Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale de către guvern, în cadrul unei audieri care ar putea fi decisivă pentru acest caz, transmite Reuters.

Liderul clasamentului ATP, nevaccinat, speră să i se permită să rămână pentru a juca la Australian Open, care începe luni, în încercarea de a ajunge la un record de 21 de Grand Slam-uri câștigate.

"Această chestiune va fi decisă de un complet al Curții Federale din Australia format din judecătorul-șef James Allsop, judecătorul Anthony Besanko și judecătorul David O'Callaghan", a precizat sâmbătă instanța.

Decizia luată de completul de judecată va fi definitivă, iar părțile nu vor putea face apel împotriva verdictului. Faptul că s-a decis să fie mai mult de un judecător, reprezintă o mică victorie pentru echipa juridică a jucătorului, notează The Age.

Avocații lui Nole ceruseră un complet de de trei judecători, dar cei ai guvernului au spus că se opun demersului, deoarece ar elimina dreptul ambelor părți de a face apel la hotărâre.

Novak Djokovic se află, de sâmbătă dimineață, din nou în custodia forțelor australiene de frontieră, iar prima audiere în instanță în cadrul contestației depuse de avocații liderului mondial la a doua decizie de a i se anula viza de intrare în țară a fost scurtă și s-a încheiat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu