Valeriu Gheorghiță e decis să dea iama peste deputați și senatori să îi vaccineze la Palatul Parlamentului

Postat la: 19.01.2021 - 17:00

Deputații și senatorii ar putea fi vaccinați la Palatul Parlamentului, spune coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, col. Valeriu Gheorghiță: „Atât timp cât există un cabinet medical și echipe medicale mobile care pot să facă acest lucru, sigur că da".

„Conform Strategiei de vaccinare, echipele mobile pot vaccina persoanele din centrele sociale și rezidențiale, dar și anumite categorii de persoane care deservesc activități esențiale și la care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă și se constituie o echipă mobilă, atât din resursa personalului medical propriu, la care se pot adăuga alte resurse umane, astfel încât să se efectueze vaccinarea personalului și la locul de muncă", spune Valeriu Gheorghiță.

El avertizează, însă, că deși există această posibilitate, resursa umană a personalului medical este limitată. „În acest moment există o prioritizare a persoanelor vulnerabile, și din acest punct de vedere majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele sociale și rezidențiale", adaugă coordonatorul CNCAV. Întrebat dacă deputații și senatorii s-ar putea vaccina în clădirea Parlamentului, Gheorghiță a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical și echipe medicale mobile care pot să facă acest lucru, sigur că da".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu