Un traseist politic numit director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Este omul de casa al unui baron liberal

Postat la: 14.05.2021 - 07:08

Noul director al OSIM, Marian Cătălin Burcescu s-a întors în PNL după ce părăsise formaţiunea liberală pentru ALDE, când formaţiunea lui Tăriceanu era la putere alături de PSD.

Marian-Cătălin Burcescu a fost numit în funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial de premier. Burcescu este din Teleorman şi a mai fost în PNL. După ce a demisionat şi s-a înscris în ALDE, Burcescu a revenit acum în PNL, scrie Ştiripesurse. El este omul lui Costel Barbu, noul baron liberal.

Guvernul l-a uns ca şef al Fondului Român de Contragarantare, poziţie care asigură o leafă mai mare decât a preşedintelui Iohannis şi pe Alin Văleanu, un liberal trecut prin patru partide. Până să ajungă în funcţii publice, PNL-istul era manager al unei firme care scana documente. Printre funcţiile ocupate de Burcescu au mai fost şi cea de director general adjunct la Serviciile Energetice Muntenia şi cea de Consilier Judeţean.

Pregătirea profesională a lui Burcescu nu-l recomandă pentru funcţia în care a fost numit. Marian Cătălin Burcescu a absolvit cursurile Universităţii Media, Facultatea de Cinematografie, la Bucureşti. Apoi a urmat cursurile de masterat în Administraţie Publică, la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir şi cursuri post-universitare ale Colegiului Naţional de Apărare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu